AŞKI tanımlamak yersiz. Onun için aşk, sadece aşktır diyebiliriz.Ama,aşk ve kadın sözcüğünü yanyana getirdiğimizde ortaya bambaşka anlamlar çıkmaktadır.Kadının tarihsel süreçteki yerine baktığımızda onlar olmasa daha da güzel olurdu diyebileceğimiz bir dünya karşımıza çıkabilecek durumu varken diğer taraftan onlarsız da olmuyor dedirten durumlarla karşı karşıyayız.
Aslında ilk istek Ademden gelmiştir. Rabbine dua etmiştir: "Neden benim eşim yok?" Bu bir yerde bela aramak gibi bir şey. Cennette dert ustu murad ustu yaşıyorsun eksik gediğin yok her şeyin var e peki bu ne şimdi. Rahat battı derler ya...
Neden eşim yok?
Al sana eş.
Bela öyle gelmez böyle gelir.
şeytan, Ademi kandırmayacağını bilir, bu yüzden Havvaya yanaşır. "Allah sizi olumlu diğerlerini olumsuz yaratti. Su meyveden yerseniz siz de olumsuz olacaksınız."
Ama , o meyve yasak.
Ademciğim su meyveden yiyelim mi?
Olmaz Rabbimiz bize onu yasak kıldı.
Aaaa lütfen ama...
Olmaz dedik ya kadın...
iyi anladık. O zaman o meyveden yiyene kadar sen de bana yaklaşma...
Hadi gel burdan yak...
Adem ne kadar dayanacak. Alıştı bir kere.
Zaman geçer..
Peki gel gel yiyelim.
Tuzak.
Nedir tuzak? Kadının sungersi dokudan oluşan ve kan basıncı ile şişen kaygan derisi...
Ah Adem ah ne yaptin?
Değer mi idi?
Peki ya sonra?
Habil ile Kabil?
Kim için kavga ettiler?
Ikrime...
Ikrime kim?
Kadın...
Siz gelin şimdi bunu sosyolojik açıdan değerlendirin. Hatta dinsel fenomen açısından.
Mesela deyinki... Efendim Kabil mulk edinmis ve kendini ilahlaştırmaya başlayarak her mulkesahip olabileceğini göstermek istemişti...
Olabilir...
Ama, Ikrime bir kadın.
Mitoloji de durum farklı mi?
iste Hera... Zeus ne çekti elinden tüm çapkınlığına rağmen... Kimseden korkmadı bir tek Hera hariç..
Pandora...
Açtı kutuyu.
Kapayamadı. Epimetheus olmasaydı ne olurdu daha bilmem!
Tarihte ad bırakmış bilinen bazı kadınları sayalım mı?
Kleopetra.
Carice Katherina.
Hurrem Sultan.
Kösem Sultan.
Mata Hari.
....
Liste uzar!